Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:
Kestane, mineral ve vitaminler bakımından oldukça zengin bir yemiştir. Yüksek oranda lif içeren kestane sayesinde, bağırsaklardaki aşırı kolesterol emilimi azalır. Kabızlığa karşı etkili bir besindir. Omega -3 ve Omega-6 yağlarını içeren kestanenin, öğrenme ve hafıza üzerinde olumlu etkileri vardır. Alzheimer hastalığının önlenmesinde önemli bir yere sahiptir.Ancak 3 kestanenin yaklaşık 1 dilim ekmek ile aynı kaloride olduğu unutulmamalı ve obezite riski olan çocuklara kontrollü yedirilmelidir. Kötü kolesterolle savaşırken, iyi kolesterolü yükseltir. Kalp sağlığını korur. Kestanede aynı zamanda potasyum, bakır, magnezyum, sodyum, demir, kalsiyum ve antioksidanlar gibi mineraller ile B1, B2, C vitaminleri bulunmaktadır. Linoleik asit içerir. Fiziksel ve zihinsel yorgunluğa karşı oldukça önemli bir besindir.Çocukların genellikle severek yedikleri bir besin olma özelliği nedeniyle yılbaşı pastanıza da lezzet katacaktır. Pastanın miktarına lütfen dikkat edelim, ölçüyü kaçırmayalım!