KAKAOLU GLÜTENSİZ KEK
- 2 Yaş ve Sonrası Malzemeler 2 su bardağı dolusu haşlanmış, suyu süzülüp püre haline getirilmiş kuru fasulye 1 su bardağı esmer şeker 3 yumurta 3 çorba kaşığı mısır unu 3 çorba kaşığı kakao 1 vanilya 2 tatlı kaşığı karbonat 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Hazırlanışı Kek kalıbı yağlanır ve hafif mısır unu serpilir. Fırın 180 derece ısıtılır. Diğer tarafta yumurta ve şeker çırpılır. Sırasıyla, mısır unu, kakao, vanilya, zeytinyağı eklenir. Daha önceden pişirilip süzülmüş kuru fasulye ilave edilir.Karbonat eklenip iyice karıştırılır. Önceden yağlanmış kalıba dökülür, sıcak fırında 35-45 dakika arasında pişirilir. Kuru fasulye kekte kestane tadı almanızı sağlar. Afiyet olsun.