Tencereyi orta ateşte kaynama noktasına getirebilirsiniz. Tencereyi orta ateşte kaynama noktasına getirebilirsiniz. Ardından ocağı kısıp et suyunu kısık ateşte pişirin. Dana veya kuzu kemikleri için: 6-12 saat, tavuk için 2-4 saat, balık için 30-45 dakika yeterlidir.
Kemikleri kaynattığınız sırasında yüzeyde biriken köpüğü kepçe yardımıyla alabilirsiniz. Bu sayede et suyu daha berrak olacaktır. Köpükler kemiklerin üzerindeki kalıntılardan oluştuğu için tadını da bozabilir. Köpükleri aldığınız sırada sebze ve baharatları pişirebilirsiniz.
Pişirme işlemi bittikten sonra et suyunu süzmek için ince bir süzgeç veya tülbent seçebilirsiniz. Böylece istenmeyen küçük parçaların et suyuna karışması önlenir. Ardından suyu oda sıcaklığında dinlendirerek buzdolabında birkaç saat bekletebilirsiniz. Üstündeki yağı almak isterseniz soğumasını bekleyin.