15.02.2024 - 14:09 | Son Güncellenme:
Sıcak bir yemeği henüz soğumamışken buzdolabına koymak kadar o yemeği günlerce ocağın üstünde bırakmak da oldukça zararlıdır.
Bakteriler dışarda duran yemeklerin üzerinde hızlıca yayılmaya elverişli olduğundan siz fark etmeden sağlıklı olsun diye yaptığınız yemeğinizi bir anda kendiniz için çok tehlikeli bir şeye çevirebilirsiniz.
Yemeklerde bakteri üremesi gıda zehirlenmesine yol açabileceğinden kalan yemeği uygun şekilde saklamak sağlığımız için, hastalanmamak için dikkat edilmesi gereken bir husustur.
Ancak bu noktada dolaba kaldırılacak yemeğin ısısının ne olduğu da çok önemlidir. Ocaktan kaynar kaynamaz alınan bir tencereyi dolaba kaldırmak hem buzdolabını hem de yemeğin kalitesini bozar.
Bu yüzden önce ocağın üzerinde yemeğin sıcaklılığın düşmesi beklenmelidir. Sonrasında tencerenizi ya da yemek kabınızı dolaba kaldırabilirsiniz.
Çoğu insan gıda zehirlenmesi yaşamamak için ev yemeği tüketimine özen gösterse de yapılan araştırmalar gıda kaynaklı hastalıkların yüzde 50 ila 87'sinin evde yapılan yemeklerle bağlantılı olduğu görüldü.
Yemeğinizin porsiyonu çok fazla olduysa tencerenizi ikiye bölebilir, yemeğinizin yarısını vakumlayarak kaldırabilir, diğer yarısını da ertesi gün yemek için saklayabilirsiniz. Yanlış soğutma uygulamaları sindirim hastalıklarına davetiye çıkarır.
Sağlığınız için faydalı olması adına yapılmış yemekler sizin için tehlikeli olmasın istiyorsanız yemeğinizi saklarken dikkatli olmalısınız.