Aynı zamanda vücudunuzu serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan koruyan harika bir güçlü antioksidan kaynağıdır.
Serbest radikaller deride yangıya sebep olarak gözeneklerimizi tıkarlar ve bu da sivilceye neden olur. İşte tarçın tüketimi bu noktada size yardım edebilir.
Serbest radikaller cildin erken yaşlanmasına yol açarlar.
Bunların saldırısına uğrayan bir cillte ince çizgiler, pigmentasyon bozukluğu ve genel olarak donuk bir görüntü meydana gelir.
Tarçının içerisindeki antioksidanlar, hücrelerinizi bu hasardan koruyarak süreci yavaşlatır .
Tarçın, kolajen üretimini bile teşvik edebilir çünkü kolajen seviyelerini artırdığı kanıtlanmış eser elementler içerir.
Tarçın dolaşımı artırır, cilde kan ve oksijen taşır.
Vücuttaki kılcal damarları küçülterek daraltan kimyasallar içeren tarçın, cildinizin daha pürüzsüz ve eşit görünmesine de yardımcı olur.
Enflamasyon, vücudunuzun virüslerle savaşmasına ve doku hasarını onarmasına yardımcı olur.
Ancak vücudunuz bu savaşı kendi dokularına yönlendirirse tehlikeli hale gelebilir.
Araştırmalar, tarçının iltihap önleyici özelliklere sahip olduğunu ve hatta ödemi bile giderebileceğini göstermiştir.
Araştırmalara göre diyetinize tarçın eklemek kalp sağlığınıza olumlu katkıda bulunuyor.
Yapılan bir çalışma, 12 hafta boyunca tarçın ve yüksek yağlı bir diyetle beslenen sıçanların, tarçınsız yağlı yiyecekler tüketen farelere göre daha az kilo aldığını ortaya koydu.
Yağdan zengin bir beslenme şekliniz varsa yemeğinize biraz tarçın eklemek bu riski düşürmeye yardımcı olabilir.
Tarçın, lif bakımından zengindir; tokluk hissi yaratarak yeme isteğinizin önüne geçmenizde yardımcı olur.
Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırır. Çünkü vücudunuz bu baharatı sindirmek için diğer yiyeceklere harcadığından daha fazla enerji kullanır.
Tarçın, beyin yaşlanmasını geciktirmeye ve beyin hücrelerindeki oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olur.
Ayrıca beynin hafıza ile ilişkili bir parçası olan hipokampal plastisiteyi de uyarır.
Tarçının Alzheimer ve Parkinson hastalığının bazı belirtilerini hafiflettiğini gösteren çalışmalar bile var.