24.07.2024 - 10:56 | Son Güncellenme:
Sıvı baz olarak su, maden suyu, yeşil çay, yoğurt, süt, kefir veya süzme yoğurt kullanılabilir. Ancak diğer maddelerden biri olan protein ekleme şartı, yoğurt ya da süt eklediyseniz, tamamlanmış demek oluyor. Hindistan cevizi ya da badem sütü eklediyseniz, sağlıklı yağ da eklediğinizden emin olmalısınız. Çünkü bitkisel kaynaklı sütlerin protein içerikleri daha düşük olabilir.
Sebze eklemek konusunda ıspanak veya pazı en iyi tercihlerden biri olacaktır. Ancak salatalık, kale, havuç, marul, roka, maydanoz, kereviz yaprağı, yeşil kabak ve sevdiğiniz daha birçok sebzeyi de içeceğinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Özellikle smoothie kâsesi hazırlamaya karar verdiğinizde, daha yoğun kıvam elde etmek için avokado, kaju veya fıstık ezmesini de ekleyebilirsiniz. Badem, fındık, ceviz, keten tohumu, tahin veya chia tohumu da iyi birer sağlıklı yağ alternatifi olabilir.
İçeceğinizi kalori bombası hâline getirmemek için bir veya iki porsiyon meyveden fazlasını kullanmamalısınız. Muz, çilek gibi popüler tatların yanında yaban mersini, böğürtlen, elma, armut, kivi, mango, şeftali gibi birçok meyveyi de ekleyebilirsiniz.
Glüten hassasiyetiniz yoksa yulaf, tam bir smoothie vazgeçilmezi. Ancak kinoa, karabuğday, amarant gibi glütensiz alternatifler denemek de sağlıklı bir smoothie için mümkün. Smoothie kâsesi hazırlayacağınızda kıvamı yoğunlaştırmak için haşlanmış baklagilleri de kullanmanızı öneririz.
İçeceğinizde tatlının ağır basmasını istiyorsanız tarçın, vanilya, lavanta, Hindistan cevizi, agave şurubu, bal veya pekmez ilave edebilirsiniz. Daha ferahlatıcı bir dokunuş için açai, matcha, spirulina, zerdeçal veya zencefili de deneyebilirsiniz.