Besin açısından zengin olmasına rağmen bazı granola barlar ilave şeker açısından da zengindir. Atıştırmalık barlar, doğru seçilirse açlığı gidermenin ve aşırı yemeyi önlemenin mükemmel bir yoludur ancak bu ürünleri seçerken şeker oranına ve içindekilere dikkat etmeniz gerekir.
Suşinin kendisi zararlı değildir. Ancak asıl sorun suşideki çeşitli içerikler ve katkı maddeleridir. Günümüzde pek çok suşi rulosu, mayonez, krem peynir, soslar ve suşinin besin değerini artıran içeriklere sahiptir. Bu da günlük kalori alımına etki eder.
Deniz balıkları, kalp hastalığı ve felç riskini azaltabilen sağlıklı Omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir kaynaktır. Ancak bu durum büyük ölçüde balığın ne yediğine bağlıdır. Ne yazık ki süpermarketlerden aldığımız balıklar genellikle okyanuslardan değil çiftliklerden gelir. Bu nedenle, sadece sağlıklı besinlerden yoksun değiller, aynı zamanda çiftçilerin daha hızlı büyümelerini sağlamak için kullandıkları kimyasal katkı maddelerini de içeriyorlar.
Yağsız gıdalar sağlıklı gibi görünüyor olsa da tam anlamıyla gizlenmiş bir şeker bombası olabilir. Bunlar yerine süzme peynir veya yoğurt tüketmek daha doğru olabilir.
Tahıllar her zaman sağlıklı ve besleyici bir kahvaltı için basit bir çözüm olarak görülmüştür. Ancak her tahıl türü aynı oranda fayda sağlamaz. İşlem görmüş tahıllar tok kalmanıza yardımcı olan önemli miktarda lif ve diğer besin maddelerini kaybetmiştir. Buna ek olarak tadının daha güzel olması ve çocuklar için daha çekici olması amacıyla eklenmiş şekere sahiptir.
Beyaz ekmek, sağlıklı besin maddeleri ve lif içermeyen rafine tahıllardan yapılan başka bir üründür. Lif, sağlıklı kiloya, iyi kan basıncına ve daha düşük diyabet ve kalp-damar hastalığı riskine katkıda bulunurken, beyaz ekmeğin lif içermemesi tüm bu sorunlarla karşılaşmanızın nedeni olabilir.