Tavayı soğumaya bıraktıktan sonra suyla doldurun ve bir bulaşık makinesi tableti veya 1 çorba kaşığı yıkama tozu ekleyin. Tavayı ocağın üzerine geri koyun ve kaynatın.
Yaklaşık 10 dakika kaynamaya bırakın. Bu yöntemi gerektiği kadar tekrarlayın, ardından normal şekilde iyice yıkayın.
Sirke çok amaçlı bir temizleyicidir. Dezenfektan, toksik olmayan bir cam temizleyici olarak kullanılan sirke, mutfağı da korur. Tencerenin tabanına eşit miktarda su ve beyaz sirke içeren bir karışımı dökün.
Seyreltilmiş sirkeyi ocakta ısıtın ve kaynatın. Bir dakika kaynatıldıktan sonra, ocaktan alın ve sirkeyi lavaboya boşaltın. Boş tavaya bir çorba kaşığı kabartma tozu ekleyin (buradaki nokta sirke ve kabartma tozu birleştirerek gazlı bir volkan oluşturmak değil, iki temizlik maddesinin bağımsız çalışmasını istiyorsunuz). Kabartma tozu aşındırıcıdır ve lekelenmeyi kaldırmaya yardımcı olacaktır. Tencerenin altında kalan yanık izleriyle savaşmak için kabartma tozu ile ovun ve daha sonra yıkayın.
Tuz, özellikle kaba koşer tuzu, tavalardaki kavurucu izleri hafifletmek için mükemmeldir. Sıcak su ve deterjanı birleştirdikten sonra tencereye dökün ve tencereyi temizleyin. Daha sonra limon ve tuz yardımı ile kalan lekeleri ovarak çıkarmayı deneyin.