01.03.2024 - 15:57 | Son Güncellenme:
Yağlı kağıda benzer bir yapısı bulunan pişirme kağıdı beyaz ya da sarı tonda üretilen bir kağıt. Amacı özellikle fırında pişirilmek istenen ürünler ile tepsi arasında kaygan bir zemin oluşturmak.
Pişirme kağıdı pişirilmek istenen herhangi bir ürünün tepsiye yapışmasını engellerken tepsiden veya fırın kabından pişen ürünü tek bir hamleyle sıyırıp alabilmeyi vadediyor.
Hâl böyle olunca pişirme kağıdı mutfakta saatlerini geçirenler için gerçek bir kahraman olarak görülüyor. Fakat bugüne dek gerçekte nasıl kullanılması gerektiği çok az kişi tarafından araştırılmış ve biliniyor.
Geçtiğimiz günlerde bir TikTok kullanıcısı Brianna Joyce, pişirme kabının içine bir türlü yerleşmeyen sürekli dışarı fışkıran ve form almayan pişirme kağıdıyla ilgili bir şey fark etti.
Pişirme kağıdı kuru olduğu zaman hiçbir şekilde kabın içine oturmuyordu. Hemen internete girdi ve yaptığı araştırmada pişirme kağıdının kullanılmadan önce buruşturulması sonra suyu ince akan bir musluğun altında gezdirilmesi ve kağıdın nemlendirilmesi gerektiği yazıyordu.
Çok az kişi tarafından bilinen pişirme kağıdı kullanma reçetesiydi bu. Brianna Joyce hemen bu yöntemi denedi ve işe yaradığını gördükten sonra TikTok'taki takipçileriyle bu deneyimi paylaştı.
Videoyu görenlerin neredeyse tamamı pişirme kağıdının bu şekilde kullanılması gerektiğinden bir haberdi. Çok az kişinin kağıdın doğru kullanımına dair bilgisi vardı.
Pişirme kağıdı mutfakta gerçek bir hayat kurtarıcıdır ancak doğru kullanıldığı takdirde. Kullanmadan önce kullanacağınız miktarı ısıtmalı ve pişirme kabına o şekilde yerleştirmelisiniz. Islatma işlemini kontrollü bir şekilde yapmalısınız. Unutmayın kağıt yalnızca nemlenmeli.