Tahıllarda ve fasulyede doğal olarak bulunan bileşikler sindirimi zorlaştırabilir. Fasulye ve tahılları ıslattığınızda bu bileşiklerin miktarını azaltırsınız. Böylece içeriğindeki mineraller daha kullanışlı hale gelir ve sindirim daha kolay olur. Ayrıca ılık suyun açığa çıkardığı demir, kalsiyum ve çinko gibi mineralleri daha iyi absorbe etmenize yardımcı olur.
Yeşil olan her şey çiğ tüketilmelidir. Brüksel lahanası, brokoli, avokado, ıspanak ve diğer tüm yeşillikler suda çözünebilen ve ısıya duyarlı besinler içerir. Yüksek sıcaklıklar C vitamini, folat ile B1 ve B5 vitaminlerine zarar verir, dolayısıyla yeşil yiyecekleri çiğ yediğinizde bunlardan daha fazlasını alırsınız. Örneğin çiğ ıspanak, pişmiş ıspanaktan 3 kat daha fazla C vitamini içerir.