Bu meyveleri kabuğuyla yiyin! Elma kabukları, kalbiniz ve beyniniz için harikalar yaratan antioksidan kersetin içerir. Portakal kabuklarında kolesterolü düşüren ve kalbi koruyan flavon adı verilen bileşikler bulunur.
Yumurtalar pişirildiğinde daha sindirilebilir hale gelirken, yüksek ısı bazı besin maddelerine zarar verebilir. Örneğin yumurtaları mikrodalgada pişirmek, kızartmak ve sert kaynatmak mevcut antioksidanların oranını azaltır ve yumurtadaki kolesterolü oksitler. Bu, haşlanmış ve yumuşak haşlanmış yumurtaların en sağlıklı yiyecekler olduğu anlamına gelir. Çünkü proteini en iyi şekilde korur ve ayrıca diğer pişirme yöntemlerine göre ekstra kalori de içermez.
Soğan, sarımsağın ezilmesi ve doğranması' allisin' adı verilen bir besin maddesinin üretilmesine yardımcı olan bir enzim olan alliinazı serbest bırakır. Allisin yenildiğinde bizi hastalıklara karşı koruyan diğer bileşiklerin oluşmasına yardımcı olur. Ayrıca hem soğan hem de sarımsak hindi, sığır eti ve karaciğer gibi demir ve çinko açısından zengin gıdalarla iyi uyum sağlayan kükürt içerir.
Tahıllarda ve fasulyede doğal olarak bulunan bileşikler sindirimi zorlaştırabilir. Fasulye ve tahılları ıslattığınızda bu bileşiklerin miktarını azaltırsınız. Böylece içeriğindeki mineraller daha kullanışlı hale gelir ve sindirim daha kolay olur. Ayrıca ılık suyun açığa çıkardığı demir, kalsiyum ve çinko gibi mineralleri daha iyi absorbe etmenize yardımcı olur.
Yeşil olan her şey çiğ tüketilmelidir. Brüksel lahanası, brokoli, avokado, ıspanak ve diğer tüm yeşillikler suda çözünebilen ve ısıya duyarlı besinler içerir. Yüksek sıcaklıklar C vitamini, folat ile B1 ve B5 vitaminlerine zarar verir, dolayısıyla yeşil yiyecekleri çiğ yediğinizde bunlardan daha fazlasını alırsınız. Örneğin çiğ ıspanak, pişmiş ıspanaktan 3 kat daha fazla C vitamini içerir.