Özellikle Alzheimer hastalığına iyi gelen bir besindir. İltihap ve ödem azaltıcı etkiye sahip olduğu için eklem kireçlenmelerinin önüne geçer. Üre ve ürik asit seviyesini azalttığı için gut hastalığına karşı koruyucudur. LDL dediğimiz kötü kolesterolü düşürücü etkisi vardır. İyi bir A, C ve E vitamini kaynağı olmakla beraber içinde potasyum, fosfor, kalsiyum, sodyum minerallerini de bulundurmaktadır. Tümör hücrelerini baskılayarak özellikle kolon ve prostat kanserine karşı koruma sağlar" dedi
-2 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı-1 su bardağı su-1 adet limonun suyu-3 su bardağı vişne
Öncelikle tencereye 1 su bardağı su ve tatlandırıcımızı koyup şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatalım ve soğuması için bir kenara bırakalım. Vişnelerini çekirdeğinden ayırıp rondoya koyalım ve püre haline gelene kadar rondomuzu çalıştıralım. Soğuyan serbetimize limon suyunu da ekleyerek püre haline gelmiş vişnelerimizin üzerine ilave edelim.İçinde kalan püreleri süzgeç yardımıyla alıp, karışımın pembe köpüğünü de kaşık yardımıyla alıp attıktan sonra karışımımızı kalıba döküp dolaba koyalım, 2 saat sonra karıştırıp tekrar dolaba koyalım ve donduktan sonra ister kesme şeklinde isterseniz dondurma kaşığı yardımıyla servise hazır” şeklinde konuştu.