Tavuk baget, kemikli ve yumuşak yapısıyla en çok tercih edilen tavuk çeşitleri arasında yer alıyor. Yapılışı da yemesi kadar keyifli ve kolay olan bu yiyeceğe bazı malzemeleri eklediğinizde gerçek lezzeti yakalamış olacaksınız. Restoranlardaki çıtır tavukları aratmayacak tavuk bageti hiçbir şey kullanmadan tavada kolayca hazırlamak mümkün. İşte tavada pişirilmesine rağmen üzeri çıtır çıtır pişen tavuk baget tarifi. - 6 adet tavuk baget- 1 yemek kaşığı yoğurt- 1 yemek kaşığı domates salçası- 5 yemek kaşığı zeytinyağı- 2 küçük diş rendelenmiş sarımsak- Kekik- Kimyon- Pul biber- Tuz Bir kabın içine 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı domates salçası, 5 yemek kaşığı zeytinyağı ve rendelenmiş sarımsakları ekleyin. Damak zevkinize göre dilediğiniz baharatları da ilave edin. Hazırladığınız sosu çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın. Ardından tavukların birkaç yerine kesikler atın. İşlem bittikten sonra tavukları hazırladığınız sosun içine ekleyin. Tavukları sosla tamamen birleşinceye kadar karıştırın. Sonrasında kabın üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat boyunca dinlendirin. Tavuk bagetlerin çıtır çıtır olması için en önemli nokta buzdolabında bekletmek. Bu sayede tavuklar, hazırladığınız sosu daha iyi çeker. Dinlenmiş tavukları geniş bir tavanın içine yerleştirin. Boşta kalan kısımlara patates dilimleri yerleştirebilirsiniz. Tavanın kapağını kapatıp, bagetleri orta ateşte 1-2 dakika pişirin. Ardından güzelce pişmesi için kısık ateşe alıp hafifçe kızarana kadar pişirmeye devam edin. Tavuklar pişmeye başladığında maşa yardımıyla ters çevirin. Tavukların piştiğinden emin olduğunuzda servis aşamasına geçebilirsiniz. Afiyet olsun.