Dr. Ümit Aktaş’tan Mikrobiyom İçeceği tarifi
Malzemeler:
Yarım su bardağı ev yoğurdu ya da kefir
1 adet avokado
1 adet orta boy kırmızı pancar
1 yemek kaşığı keten tohumu
1 başparmağı büyüklüğünde taze zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı ev sirkesi
1 diş sarımsak (tercihe bağlı)
1 tutam kaya tuzu
Yapılışı:
Kırmızı pancarı haşlayıp kabuğunu soyun. Tüm malzemeleri blender içine koyun ve kıvamlı bir sıvı haline gelinceye kadar çalıştırın. İçeceğiniz hazır!
*Tarifi mevsime, damak tadınıza göre uyarlayabilirsiniz. Kırmızı pancar yerine, brokoli, ıspanak ya da salatalık kullanabilirsiniz. Brokoli ve ıspanağı pişirmeden çiğ olarak kullanmanızı tavsiye ederim.
*Bir öneri: Kırmızı pancarları haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra buzlukta saklayabilirsiniz. İçeceği hazırlarken buzluktan çıkarıp kullanabilirsiniz.