Her insanın sağlıklı sürebilmesi için günde 2,5 mg antosiyaninin kanında dolaşması gerektiğini dile getiren Palut, "Mor ekmekte 100 gramda 20 mg antosiyanin bulunmaktadır, bu nedenle bir dilim mor ekmek yemek bizim ihtiyacımızı fazlasıyla karşılayacaktır" şeklinde konuştu.
Mor ekmeğin, normal yani beyaz ekmek ile arasındaki farkı da anlatan Palut, tat olarak herhangi bir fark olmadığını fakat faydalarının saymakla bitmeyeceğini vurguladı.
Mormiksten sadece ekmek değil, aynı zamanda baklava, kurabiye, simit gibi daha birçok yiyecek üretiliyor.
Antosiyanin, serbest radikallerle savaşıyor. Kansere yakalanma riskini azaltan antosiyanin, kalp ve karaciğer için detoks etkisi yaratıyor.
Antosiyanin, diğer besin öğeleri gibi vücudumuzda depolanmıyor ya da enerji olarak kullanılmıyor. Vücutta düzenleyici olarak görev yapıyor, organların ve hücrelerin daha rahat çalışabilmesine yardımcı oluyor.