Bal sadece saçınızın nem içeriğini artırmakla kalmaz, aynı zamanda onu saçın içine hapsederek saçı daha yumuşak, daha parlak ve daha yönetilebilir hale getirir.
½ fincan ham bal, ¼ fincan zeytinyağı ve set üstü ocak veya mikrodalgaya uygun kase / tencere. Bal ve zeytinyağını karıştırın ve ardından ocakta veya mikrodalgada birkaç saniye ısıtın.
Isıtmadan sonra tekrar karıştırın. Saç derisinden uca uygulayın ve şampuanlamadan önce 10 ila 20 dakika bekletin.
2 yemek kaşığı sade yoğurt, 1.5 yemek kaşığı ham bal, 1/2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı. Yoğurttaki laktik asit saç derisini temizlerken proteinler saçı besler ve güçlendirir.
Hindistan cevizi yağı saça nüfuz ederek saçı parlak ve pürüzsüz bir hale getirir. Nemlendirici özelliğinden dolayı saç uçlarındaki kırılmaları daönleyebilir.
Tüm malzemeleri bir kasede birleştirin. Saç derisine masaj yapın ve uçlara kadar uygulayın. Şampuanlamadan önce 15 dakika kadar bekleyin.
1/2 su bardağı çiğ organik bal, 2 adet olgun muz ve 1/2 su bardağı zeytinyağı.
Muz sadece kaşıntılı saç derisini yatıştırmakla kalmaz, aynı zamanda saçı nemlendirir. Muzun saça topikal olarak uygulanması kırılmayı önleyebilir. İnce saçlar için muz hacim yaratır ve saçların doğal elastikiyetini korur.
Yukarıdaki malzemeleri bir blenderda püre haline gelene kadar karıştırın. Boya fırçası ile saç diplerinden saç uçlarına kadar uygulayın. En az 10 dakika saçınızda bırakın.