Uzman Biyolog Arzu Kabakçı, daha fazla tokluk hissi veren besinler ile ilgili bilgilendirme yaptı. Kabakçı,“En önemlisi sindirim problemleridir. Bu nedenle glisemik indeksi düşük gıdalar ve yüksek lifli besinleri tercih etmeliyiz” sözleri ile tok tutan besin önerilerinde bulundu. İşte gün boyu tokluk hissi vermesinin yanı sıra rektum ve kalın bağırsak kanserini önleyen o besinler… Her sabah veya akşam kuru erik, kayısı veya incir yiyin. 1 tatlı kaşığı keten tohumunu bir bardak suda akşamdan bekletip sabahleyin suyunu içip şişen tanelerini yoğurda karıştırıp yiyebilirsiniz. Hem posayı, hem omega 3 alımını artırın. Günde en fazla 3 defa zencefil çayı için. Bağırsak florasını dengelemek için bir hafta kadar her akşam kavrulmuş sarımsak takviyesi alın. Hem glisemik indeksi düşüren hem de mide boşalmasını geciktiren sirkeyi kullanın. Magnezyum bakımından zengin yiyeceklerden (kabuklu deniz ürünleri, sert kabuklu yemişler, hububat) bol tüketin. Tüketemiyorsanız gıda takviyesini kullanın.