İlk olarak bir su bardağı su ve bir su bardağı sütü ılık bir şekilde kaseye boşaltın. Ardından bir tatlı kaşığı şeker bir tatlı kaşığı mayayı ilave edin. Mayanın erimesi için iyice karıştırın. Ardından elediğiniz unu kontrollü bir şekilde üzerine dökün. Bir tatlı kaşığı tuz ekledikten sonra karışımı yoğurabilirsiniz.
Hamuru iyice yoğurduktan sonra düz bir zemine alın. Hamurunuz ne kadar pürüzsüz görünürse o kadar güzel sonuçlar alabilirsiniz. Ardından hamuru ikiye bölün ve tabağa un serpin. Bezeleri hiç dinlendirmeden yumak haline getirin. Ardından üzerini bezle kapatıp 15 dakika bekleyebilirsiniz.
Bezeler dinlendikten sonra oklava yardımıyla yufka şeklinde açın. Ardından her iki tarafına da sıvı yağı sürüp diğer bezeyi açarak devam edin. Aynı işlemi bitene kadar sürdürebilirsiniz. Açtığınız hamurları dikey ve uzun şekilde kesin.
Kestikten sonra parçaları birleştirerek rulo şeklinde sarmaya başlayın. Diğer hamurlar için de aynı işlemi tekrarlayın. Kesik taraflarının üste gelmesini sağlarsanız görsel anlamda daha güzel görünecektir. Son olarak hazırladığınız çörekleri 180 derece fırında pişirebilirsiniz. Dilerseniz üzerine susam ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.