22.07.2024 - 15:00 | Son Güncellenme:
Zorlayıcı görünen bu durumun doğru tekniği öğrendiğinizde ne kadar kolay olduğunu fark edebilirsiniz. Bu sayede tavuk butlarını dilediğinizi gibi hazırlayabileceksiniz.
Tavuk butlarının püf noktalarını öğrenmeden önce, temiz kesimler elde etmek ve kazaları önlemek için her zaman yeni bilenmiş bir bıçak kullanmanız gerektiğini hatırlatalım. Kaymayan bir kesme tahtası da işinizi kolaylaştırır. Ayrıca lezzetli ve sağlıklı bir tavuk suyu elde etmek istiyorsanız tavuğun kemiklerini saklayabilirsiniz.
Tavuk butlarını kolayca ayırabilmek için ilk işlem, butları kesme tahtasına düzgünce yerleştirmektir. Butların derisini alta gelecek şekilde yerleştirmelisiniz.
Tahtadaki tavuğun uyluğunun uzunluğu boyunca uzanan kemiği belirlemek için iyi bir kemik çıkarma bıçağı kullanın. Eti parmaklarınızla kemikten farklı yöne doğru ayırmaya başlayın.
Ardından bıçağı kemiğe doğru açılı bir şekilde yerleştirin. Kemik çıkana kadar her iki taraftan aşağı doğru kaydırın. Bir elinizi kullanarak kemiği tutun ve diğer elinizle eti kemikten kazımaya başlayın. Böylece et parçalarının tamamını alabilirsiniz.
Kalan kemik ve kıkırdak parçalarını kesin. Kemikleri lezzetli ve sağlıklı bir tavuk suyu hazırlarken kullanabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde tavuk butu tüketmek artık hiç zorlayıcı olmayacak. Aynı zamanda arta kalan et problemi de yaşanmayacak.