18.01.2025 - 16:12 | Son Güncellenme:
Kızarmış tavuk, hem lezzetiyle hem de çıtır çıtır dokusuyla sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak ertesi güne kaldığında, nefis çıtırlığını ve tazeliğini kaybedebilir. Doğru yöntemleri kullanarak kızarmış tavuğunuzu ilk günkü gibi lezzetli yapabilirsiniz.
Kızarmış tavuğu buzdolabında sakladığınızda, tavukta bulunan su buharlaşır ve çıtır kabuğu nemlenir. Bu durum da tavuğun çıtırlığını kaybedip yumuşamasına neden olur. Ayrıca yanlış bir şekilde ısıtıldığında içi kuruyabilir.
Fırında ısıtma, kızarmış tavuğun çıtırlığını korumak için en iyi yöntemlerden biridir. İlk olarak fırını ısıtmalısınız. Bu aşamada tavuğu dışarıda bırakın. Tavuk parçalarını oda sıcaklığına ulaşmadan fırına atmaktan kaçınmalısınız. İç kısımdaki soğuk et, kızarmış tavuğu lezzetli yapmak için kızartma sürecine müdahale edebilir.
Tavuğu fırına koyun, parçalarıyla birlikte orta rafına yerleştirebilirsiniz. 10 dakika ısıtmanız yeterlidir. Bu aşamada farklı bir püf nokta devreye giriyor. Kızarmış tavuğa nem katmak için bir fırın kabına biraz sebze suyu veya tavuk suyu ekleyip kapatabilirsiniz.
Yeniden ısıtma yönteminin en zor yanı, tavuk parçalarının farklı hızlarda ısınmasıdır. Bu nedenle küçük parçaları büyük parçalardan daha erken alabilirsiniz. Dışı çıtır ve içi sıcaksa, yeterince pişmiş olduğu anlamına gelir.
Isıttığınız tavukları fırından çıkarıp soğutun. Parçalar gevrek bir dış görünüme kavuştuğunda ve kemiğe kadar ısındığında yemeye hazır olacak. Tüketmeden önce 10 dakika soğutabilirsiniz. Böylece ilk kez pişirmiş gibi olacaklar.
Mikrodalga fırın, kızarmış tavuğu yeniden ısıtmanın en hızlı ve pratik yolu olabilir. Ancak bu yöntem, tavuğun çıtırlığını kaybetmesine neden olabilir. Daha lastik kıvamına dönüşebilir. Tavuk parçalarını mikrodalgaya koymadan önce üzerini nemli bir kağıt havluyla kapatın. Böylece tavuğun kurumasını önleyeceksiniz.
Mikrodalgayı düşük güç seviyesine getirmeniz, dokusundaki kuruluğu giderir. Her 30 saniyede bir kontrol ederek fazla ısınmamasını sağlayın. Bunlara ek olarak, kızarmış tavuğu doğru şekilde saklamak, yeniden ısıtıldığında daha iyi sonuç almanıza yardımcı olur.