Bitter çikolatanın sağlık yararlarından sorumlu birincil bileşik, kakao çekirdeklerinden elde edilen bir bileşik olan flavonoidlerdir.
Flavonoidler, güçlü antioksidan özelliklere sahip bir polifenol türüdür. Araştırmaya göre bitter çikolata tüketimi hem kan basıncının hem de LDL kolesterolün düşmesiyle ilişkilendiriliyor.
Uzmanlar bitter çikolatanın demir, potasyum ve çinko gibi önemli vitaminler ve mineraller içerdiğini söylüyor.
Bitter çikolata, kardiyovasküler faktörlere ek olarak kasları, sinirleri ve kemikleri destekleyen magnezyumun iyi bir kaynağıdır.
Çikolata atıştırmak sizi mutlu ediyor mu? Diyetisyenlere göre bu sadece kafanızda değil. Kakao, merkezi sinir sistemi uyarıcısı olan feniletilamin içerir ve ruh halini yükseltmeye ve potansiyel olarak hafif depresyon semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.