Aşağıda paylaşacağımız 5 kolay ve etkili yöntemden istediğinizi uygulayarak daha koyu çorbalar pişirebilirsiniz. Çorbayı doğru ve tam kıvamında koyulaştırmanın püf noktaları arasında, çorba suluysa blender yardımıyla koyulaştırmak var. Bunun yanında içine sebze koyarak ya da çorbayı daha çok kaynatarak koyulaştırmak da mümkün.
İlk olarak pişirdiğiniz çorba eğer çok sulu kaldıysa daha çok kaynatarak kıvamını koyulaştırmayı deneyebilirsiniz. Bu sayede çorbanızdaki sulu kısım buharlaşacak ve yemeğiniz daha kıvamlı olacaktır. Ancak bu yöntemin dışında da uygulayacağınız bazı püf noktaları bulunuyor.
Çorba bazen kaynattığınız halde birbiriyle bütünleşmez ve kıvamı tutmayabilir. Bu nedenle blenderla çekip püre haline getirerek de koyulaştırmayı denemekten korkmayın. Çorbayı pürüzsüz olana dek blenderla çekebilirsiniz. taneli kalmasını isterseniz de az geçirmeniz yeterli olacaktır.
Ayrıca uygulayacağınız bir diğer yöntem de patates, pirinç, şehriye, nohut gibi ürünleri çorbaya eklemektir. Böylece çorbalarınızın kıvamını koyulaştırabilirsiniz. Çorbalarınıza ekleyeceğiniz pirinci ya da patatesi haşlayarak ya da pişirerek eklemelisiniz.
Çorbayı nişastayla da koyulaştırabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey, çorbayı koyulaştıracak bir kaşık nişastayı az suda ezerek yavaş kaynamakta olan çorbaya karıştırarak eklemektir. Kısa süre içinde çorbanızın kıvam aldığını göreceksiniz.
Son olarak da hızlı bir çözüm isterseniz evdeki bayatlamış ekmekleri değerlendirebilirsiniz. Bayatlamış ekmekleri ilave ederek çorbanızı blenderdan geçirip koyulaştırabilirsiniz.