Önemli bir nottan da bahsetmekte fayda var: Un tatlıda biraz koku bırakabilir. Bu nedenle çok fazla kullanmamalısınız. Mısır nişastası daha pürüzsüz ve kokusuz bir sütlaç elde etmenizi sağlar. Ancak un her zaman daha doğal bir yöntem olacaktır.
38 yıllık ustanın tarifinde yer alan olmazsa olmaz malzemeler şöyle: 1 lt + 1 su bardağı süt, 1/2 çay bardağı kırık pirinç (kırık yoksa normal pirinci bir miktar rondodan geçirebilir veya havanda dövebilirsiniz), 1 su bardağı şeker, 2 yemek kaşığı pirinç unu.
1 lt sütü tencereye alıp pirinci içine ekleyerek başlayın. Kısık ateşte sık sık karıştırarak pirinçler yumuşayana kadar pişirmelisiniz. Şekerini ekleyip iyice karıştırın. 1 bardak sütün içinde pirinç ununu eriterek tatlı yapımına devam edin. Bu karışımı pirinçli sütün içine yavaş yavaş ekleyip tamamen karışana kadar kepçeyi bırakmayın. Kıvamını alana kadar karıştırarak pişirmek en doğrusu olacaktır.
Karışımı cam kâselere pay ederek daha pratik ve güzel bir sunum yapabilirsiniz. Tatlılarınızı buzdolabına kaldırmadan önce oda sıcaklığına gelmesini beklemelisiniz. Dilerseniz üzerine tarçın serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!