01.11.2023 - 15:15 | Son Güncellenme:
İtalya'nın en popüler yiyeceklerinden biri olan makarna günümüzde sayısız çeşitleriyle tüketiliyor. Pratik hazırlanışı sayesinde en kolay yiyeceklerden.
Suda haşlanarak pişen makarnayı daha lezzetli hale getirmek için İtalyanların uyguladığı başka püf noktalar bulunuyor. Onlara göre suda haşlanan makarnanın lezzeti kaybolur.
İtalyanlar, sütle haşlanan makarnanın çok daha lezzetli olduğunu düşünüyor. Sütle haşlanan makarna en iyi sonucu veriyor. İtalyan aşçılar tarafından en lezzetli şekilde hazırlanan makarnaların farklı yöntemleri mevcut.
Ünlü İtalyan şef Michele, makarna pişirirken dikkat edilmesi gereken noktaları sıralıyor. Bu sayede daha yumuşak, taneli ve lezzetli bir makarna tüketmiş olacaksınız.
Sosyal medyada popüler olan videolar arasında sütlü makarna yapımı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Ancak malzeme miktarı ve hazırlanışında dikkat edilmesi gerekenler bir o kadar önemli.
Malzemeler;
- 1 paket makarna
- 3 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz ve karabiber
Ön pişirme için;
- 2 bardak su
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Öncelikle su, zeytinyağı ve tuzu bir tencereye alarak kaynatmaya başlayın. Ardından kaynayan suya makarnaları ilave edin. Yaklaşık 7 dakika haşladıktan sonra süzgeç yardımıyla süzün.
Tencerenin içine süt, tereyağı ve kaşar peyniri dökün. Pişmeye başlamadan önce makarnaları ekleyerek sütü çekene kadar pişmesini sağlayın. Makarna sütü çektiğinde hazır olacaktır. Ardından tuz, karabiber ve dilediğiniz baharatları dökebilirsiniz. Afiyet olsun.