17.10.2023 - 23:37 | Son Güncellenme:
İnce bulgurla yapılan sıkıcık çorbası, yapılışı kolay ve Ege'nin lezzetli tarifleri arasındadır. Bulgurun küçük toplar haline getirilmesiyle yapılır. Üzerine isteğe göre yoğurtlu, salçalı soslar yapıldığı gibi sade de yenir. İşte, sıkıcık çorbası tarifi...
1 su bardağı ince bulgur,
3 yemek kaşığı tarhana,
1 yemek kaşığı un,
½ fincan kuru nane,
1 çay kaşığı karabiber,
1 büyük kuru soğan,
1 yemek kaşığı salça,
2 diş sarımsak,
1 kase yoğurt.
İnce bulgur bir kabın içine alınır ve bir çay bardağı sıcak su gezdirilerek kabarması sağlanır.
Üzerine tarhana, un, karabiber ve nane eklenir. Malzeme katı bir hak alır.
Elde küçük yuvarlaklar halinde, bilye büyüklüğünde toplar yapılır, unlu bir tepsiye alınır.
Ayrı bir tencerede soğan, yağ ve salça kavrulur.
Üzerine beş su bardağı su eklenir.
Kaynayan salçalı suya yuvarlanan toplar atılır. Topların yapışmaması için topların ayrı eklenmesinde fayda vardır.
Kısık ateşte bulgurlar iyice pişine kadar kaynatılır.
İsteğe göre et suyu da eklenir.