Mehmet Şef, kendi memleketi Bolu'da hastalara öncelikli olarak kızılcık tarhanası çorbası hazırlandığını belirtti. Peki kızılcık tarhanası nasıl elde ediliyor ve hazırlanıyor? Çorbasını hazırlamak da oldukça basit.
Kızılcık meyvesinden elde edilen tarhanayı çok sevdiğinden söz eden Mehmet Yalçınkaya bazı ifadelere yer verdi. Yemeğin her şeyin şifası olduğunu belirten Mehmet Şef, bol sarımsaklı kızılcık tarhanasının çocukluğundaki en büyük ilaç olduğunu söyledi.
Kızılcık tarhanasının nasıl elde edildiğini anlatan Mehmet Şef "Kızılcık meyvesini püre haline getirirler. Daha sonra unla yani aslında normal karıştırılan tarhananın kızılcık meyvesiyle yapılan halidir. Bu kurutulur" diye konuştu.
Bolu, Kastamonu, Sinop, Karabük gibi şehirlerde hastalanan pek çok insanın kızılcık tarhanası çorbası hazırladığını belirtti. Bu çorbayı hazırlarken yağ kullanılmıyor ve sarımsakla içiliyor. Bağışıklığı güçlendirerek ayağa kaldıran çorbadır.
Yemeğin şifasının çorbalar olduğunu da söyleyen Mehmet Şef, yemeklerde ve diğer gıdalarda da şifa olduğunu ancak çorbaların hepsini kapsadığını söylüyor. İçine koyduğunuz sebzeler, et suları vesaireler sizi her zaman iyileştirebilir.
Kızılcık tarhanası, doğal antibiyotiktir. Vücudu hastalıklara karşı korur. Soğuk algınlığına karşı koruyucu etkisi vardır. Mide ve bağırsak sorunlarını ortadan kaldırabilir. Halsiz ve yorgun hissettiğiniz zamanlarda hazırlayıp tüketebilirsiniz. Ekşi tadıyla iştah açıcıdır. Özellikle çocukların iştahını artırır.