Daha yoğun bir tat için hurmaları bir gece önceden sütün içinde bekletebilirsiniz. Böylece süt, hurmanın aromasını daha iyi alır. Sıcak ya da soğuk tüketebilirsiniz. Kışın ılık süt ile hazırlayarak içinizi ısıtabilir, yazın ise buz ekleyerek ferahlatıcı bir içecek haline getirebilirsiniz.
Sıcak ya da soğuk tüketebilirsiniz. Kışın ılık süt ile hazırlayarak içinizi ısıtabilir, yazın ise buz ekleyerek ferahlatıcı bir içecek haline getirebilirsiniz. Hurmaların sütte daha kolay erimesi için, önceden sıcak suda 5-10 dakika bekletebilirsiniz.
Yulaf eklediğinizde, hurmalı süt biraz daha koyu kıvamlı olabilir. Eğer kıvamı fazla yoğun olursa, biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Ayrıca tam yağlı süt daha kremamsı bir dokusu olmasını sağlar. Badem, yulaf, soya sütü gibi çeşitleri tercih edebilirsiniz.