Ceviz, içerdiği yüksek omega-3 yağ asitleri sayesinde açlığa bağlı unutkanlık, konsantrasyon ve dikkatin azalmasına bağlı sorunlara çözüm sunuyor.
Sahurda tüketeceğiniz 2-3 adet ceviz kilo yönetimine yardımcı olmasının yanı sıra zengin içeriği sayesinde tokluğun sağlanmasına da yardımcı oluyor.
Yüksek kalsiyum ve konjuge asit içeriği sayesinde yağ yakımını kolaylaştıran yoğurt, tok tutmaya da yardımcı oluyor. Özellikle iftardan 2 saat sonra tüketilen 1 su bardağı yoğurt tok tutmaya yardımcı olarak ramazanda kilo alımını da azaltıyor.
Yulaf ezmesi veya kepeği bitkisel proteinler ve lif bakımından zengindir.
Glisemik indexinin düşük olması da tok kalmayı sağlar ve kan şekerinin düşmesini engeller.
İçeriğindeki B vitaminleri sayesinde açlığın getirdiği stresi azaltmasının yanında hafızayı da güçlendirir.
Protein ağırlıklı besinler tok hissetmek için oldukça önemlidir. Yumurta ise en kaliteli protein içeriğine sahip olan besinlerden biridir.
Sahurda 1 adet yumurta tüketmek vücut için gerekli olan proteinin büyük bir kısmını karşılar. Böylece tokluk hissini artırır.