Gün içinde halsizlik yaşanmaması için tavsiyelerde bulunan Aktepe, ‘’Sahurda da öğünü yapıp uyumadan önce 1 litre doğal kaynak ve doğal mineralli su tüketmek ve bu suların içine limon ilave etmek elektrolit kayıplarını önler. Oruç tutarken genellikle yaşanılan halsizlik durumunu böylece önlenir. Çünkü halsizlik genellikle elektrolit kaybına ve kan şekeri dalgalanmalarına bağlı oluşur” diye konuştu.
Su kaybı oluşturan yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini belirten Aktepe, ‘’Sahurda susuzluğa neden olacak sucuk, pastırma, turşu, şalgam gibi tuz ve baharat içeriği yüksek gıdalar tüketilmemelidir. Ayrıca, suyun içine limon dilimleri, taze nane ve çubuk tarçın eklemek hem suya farklı bir aroma katar ve mideyi rahatlatır hem de tatlı yeme isteğini azaltır hem de içimi kolaylaştırır” dedi.