Ilık su ve balın idrar söktürücü ve antibakteriyel özellikleri, idrar yollarını temizler ve sistit gibi hastalıkların oluşma riskine karşı koruma sağlar. İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde, bu kombinasyon ile vücuttaki koruyucu maddelerin artmasına ve virüs saldırılarına karşı korunmaya yardımcı olur.
Bu içeceği günde bir kere içenlerin iki saat içinde kolesterol seviyeleri neredeyse %10 düşüyor. Bu uzun vadede oluşan kan dolaşımı problemleri ve kardiyovasküler hastalıkların riskini azaltır.
Bal sağlıklı bir enerji kaynağı olan doğal şekerler içerir, bu da yemeklere aşermeyi önler ve kalori harcamayı teşvik eder.
Ballı ılık su kuru solunum yollarını temizler ve balgam söktürür. Rahatlatıcı ve anti-inflamatuar özellikleri ile akciğer sağlığını korur ve boğazı tahriş eden öksürük nöbetlerine iyi gelir.
Baldaki enzimler karaciğerin işlevini arttırır ve yemeklerin daha iyi sindirilmesini sağlar. Bal tüketmek bakteriyel floranızı korur, öğünlerinizden en fazla yararı almak için besleyici ögelerin emilimini kolaylaştırır. Bunlar yetmezmiş gibi, balın hafif müshil etkisi bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlığa karşı önlem almanıza destek olur.
Malzemeler oldukça basit. 1 tatlı kaşığı bal ve 1 bardak ılık su.
Balı suda çözdürün ve boş mideye için. Tüm faydalarından yararlanmak için haftada en az üç kere tekrarlayın.