12.03.2024 - 17:07 | Son Güncellenme:
Kızartılmış soğan birçok yemeğin lezzetini artırabilir. Soğanları kızartırken soda eklemenin yemeğin lezzetini artırır. Bu basit ipucu sayesinde soğanlar çıtır çıtır oluyor.
Türk mutfağında hazırlanan birçok yemeğe soğan ekleniyor. Yemeklerin daha lezzetli ve doyurucu olmasını sağlayan soğanı daha eşsiz hale getirmenin bir formülü mevcut.
Soğanları kızarttığınız tavaya soda eklediğinizde nefis bir lezzetle karşılaşacaksınız. Aynı zamanda soda, soğanların aşırı pişmesini ve yanmasını önleyecektir. Dışının çıtır çıtır, içinin ise yumuşak ve sulu kalmasını sağlar.
Soda, soğanların lezzetini ve aromasını yoğunlaştırarak tam kıvamında bir yemek elde etmenizi sağlayacaktır. Üstelik soğanı kızartırken içerisine soda ekleme işlemi oldukça pratik. İşte yapmanız gerekenler.
İlk olarak yağı kızartma tavasında ısıtın ve doğranmış soğanları ekleyip şeffaflaşana kadar pişirin. 300 gr soğan için 1/3 çay kaşığı soda ekleyebilirsiniz. Soğanlar altın rengi olana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
Soda eklediğiniz sırada dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Eğer sodayı çok erken eklerseniz soğanların lapa gibi olmasına neden olabilir. Geç eklediğinizde ise soğanlar bir süre sonra yanmaya başlayabilir.
Doğru miktarda soda eklemek ve zamanlamayı iyi ayarlamak önemlidir. Çok fazla soda eklediğinizde soğanların tadı bozulacaktır. Bu sayede lezzetli, altın rengi soğanlar elde edebilirsiniz. Bu pratik yöntemi evde kolayca uygulayabilirsiniz.
Soda yerine kabartma tozu kullanmayı tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda diğer sebzeleri kızartırken de bu işlemi uygulayabilirsiniz. Soğanları daha lezzetli hale getirmek için kızartırken çeşitli baharatlar ekleyebilirsiniz.