23.05.2024 - 14:35 | Son Güncellenme:
İlk sırada doğal antibiyotik sarımsak var! Sarımsak binlerce yıldır tıbbi olarak kullanıldı. 1700'lü yıllarda vebayı savuşturmak için kullanılmıştı. Sarımsak güçlü antibiyotik, antiviral, antifungal ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve zararlı bakterilerin korunmasına ve ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilir. Aynı zamanda güçlü bir bağışıklık sistemini destekleyen serbest radikalleri yok eden doğal antioksidanlar açısından da oldukça yüksektir.
Sarımsaktaki aktif madde allisin, zararlı bakterileri öldürmek ve savuşturmak için anahtar bileşendir. Bu bileşikleri aktive etmek için ezin ve çiğ olarak, sıcak bir çayın içinde veya hafif pişmiş yiyeceklerin içinde yiyin.
Gümüş partikülleri ve suyun kolloide edilmesi ile elde edilen kolloidal gümüşün yüzyıllardır etkili bir antibiyotik olduğu biliniyor. 1900'lerin başındakolloidal gümüşün bunun en ölümcül patojenleri öldürebildiği keşfedilmişti.
Kolloidal gümüşün insan deneklere uygulanmasının çok sayıda vakada şaşırtıcı sonuçlarla yapıldığı bulundu. Başlıca avantajı, konakçı üzerinde toksik etki yaratmadan mikroplara karşı hızla öldürücü olmasıydı.
Son araştırmalar ayrıca kolloidal gümüşün MRSA, kuş gribi ve SARS gibi antibiyotiğe dirençli mikropları yok edebildiğini de belirtti.
Kekik yağı, faydalı bakterileri bozmadan patojen bakterilerle ilgilenir. Aynı zamanda antiviral ve antifungal olması da onu, antibiyotik direncini teşvik etmeden ilaçlara rakip olan üçü bir arada kombinasyonla güçlü, doğal bir antibiyotik haline getiriyor.
Kekik yağındaki temel antimikrobiyal bileşen karvakroldür. Etkili olabilmesi için kaynağınızın en az yüzde 70 karvakrol içeriği olduğundan emin olmalısınız.
Ekinezya yüzlerce yıldır çok çeşitli enfeksiyonların tedavisinde kullanıldı. Geleneksel olarak açık yaraları, difteriyi, kan zehirlenmesini ve bakteriyel kaynaklı diğer hastalıkları tedavi etmek için kullanıldı.
Günümüzde bu güçlü bitki, ölümcül MRSA'ya neden olan staphylococcus aureus gibi en tehlikeli bakteri türlerini yok etme kabiliyeti nedeniyle çoğunlukla soğuk algınlığı ve grip için kullanılıyor.
Manuka balı şeklindedir topikal olarak uygulandığında MRSA ve et yiyen bakteriler de dahil olmak üzere çok çeşitli patojenleri öldürebilir. Ayrıca tedavi edilen bakterilerin herhangi bir direnç oluşturmadığı ve bunun da manuka balını etkisiz hale getirdiği de tespit edildi.