Sahurda yoğurt ile tüketilebilecek bir diğer besin de yine uzun süre tokluk hissi veren çörekotudur. Yağsız yoğurda eklenecek çörekotu; içerdiği sağlıklı yağlarla hem doygunluk hem de zindelik yaratır.İstenirse peynir ve nane, maydanoz, kuzu kulağı, fesleğen gibi yeşilliklerle hazırlanan bir salataya da eklenebilir. Çörekotu, hem hazmı kolaylaştırır hem de kilo kontrolünde yardımcı olur. Çörek otunun faydalarından en üst düzeyde faydalanabilmek için tohum halinde almak daha doğrudur. Çünkü öğütülmesiyle içerisinde bulunan faydalı yağlar gider.
Sindirimi kolaylaştıran ve aynı zamanda besleyici bir içecek olan kefiri sahurda tüketilebilir. Probiyotik kaynağı kefir; içeriği ile bağırsakta iyi bakterileri arttırır, kötü bakterilerin artışını engeller. K vitamini içeriği ile mide bağırsak florasını dengelenmesine yardımcı olur.Glisemik indeksi düşük olan ve içerdiği proteinle midede uzun süre kalan kefiri tokluk hissi verir. Kan şekeri yükselmelerini yavaşlatarak fazla besin ve dolayısıyla kalori alımını da azaltır. Ramazan’da sıvı alımını arttırmak için de önemli bir kaynaktır.
Ramazan’da kilo almanın en önemli nedenlerinden biri sindirim sisteminin yavaşlamasıdır. Bunun için sindirimi, dolayısıyla metabolizmayı hızlandırmak için besinler tüketmek gerekir. Tarçın, sindirim sistemini hızlanması konusunda yardımcı olacak bir besindir.Yarattığı tokluk hissi ile uzun süre yemek yeme ihtiyacı hissettirmeyen tarçın, aynı zamanda tatlı tüketme isteğini de önemli ölçüde azaltır. Sahurda 1 bardak süt ya da bir kase yoğurt içine tarçın ekleyerek tüketebilirsiniz. Tarçın bol lifli yapısı sayesinde bağırsakları sistemli bir şekilde çalıştırır. Yine içeriğindeki sağlıklı yağlar ile de yağ yakımını hızlandırır.
Hurma sadece iftarda değil sahurda da tüketilebilecek bir besindir. Hurma sahurda tüketildiğinde vücuda gerekli olan enerjiyi sağlar ve tokluk hissi yaratır. Sahurda 3 adet hurma tüketilebilir.Hurma, oruç süresince tokluk hissi verir ve vücuda gerekli olan enerjiyi sağlar. Sahur mönüsünde hurmaya ceviz de eşlik edebilir. İçerdiği omega 3 yağ asitleri ile uzun süre tokluk hissi yaratan ceviz, sahurda 3-4 adet tüketilebilir. Ceviz oruç süresince halsizliğin yaşanmasını önler.