Sindirim problemleri yaşam kalitenizi düşürmesin
Oruç ayı boyunca tercih edilen besinlerin güvenilir ve kaliteli olmasından miktarına, yemek yeme hızından tüketilen su oranına kadar birçok etkenin sindirim sistemiyle doğrudan ilişkili olduğunu belirten Berrin Yiğit, “İftar ve sahurda tüketilen sağlıksız besinler, şişkinlik, gaz, kabızlık gibi sorunlara yol açarken, uyku kalitesini, dolayısıyla yaşam kalitesini de doğrudan etkiler. Bu sebeple mideyi yormayan, uzun süre tokluk hissi yaşatan, protein, vitamin ve Omega-3 bakımından zengin besinlere sofralarda yer vermek için en doğru zaman. Küresel salgınla mücadele ettiğimiz bu günlerde, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini artıran besinler arasında ton balığı öne çıkıyor. Metabolizmayı güçlendirerek sindirimi kolaylaştıran bu besin, gün boyu tokluk hissi vererek, vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerali de sağlıyor” diyor.