08.05.2024 - 08:43 | Son Güncellenme:
Bayat ekmekleri çöpe atmak yerine başka şekillerde değerlendirebilirsiniz. İsrafı önlemek ve lezzetli yemekler hazırlamak için bayat ekmekler kullanışlı olur. İşte birbirinden farklı tüyo ve tarifleri.
Ekmekleri dilimleyerek bir çeşit pizza hazırlayabilirsiniz. Ekmek ısındıkça bayat halinden eser kalmayacaktır. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, domates sosu ve sevdiğiniz sebzeleri ekleyip fırında kızarana kadar pişirin. Bu tarif hem pratik hem de lezzetlidir.
Bayatlayan ekmeklerinizi dilediğiniz gibi doğrayarak süt, yumurta, vanilin ve şekerle karıştırıp fırında pişirmeyi deneyin. Biraz tarçın serperek servis yapabilirsiniz. Tatlı krizlerinin önüne geçebilecek güzel bir tariftir.
Ekmek dilimlerini tavaya koyun ve her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartın. Bu genellikle her taraf için 2-3 dakika sürebilir. Ancak gözünüz ekmekte olsun ki yanmasın. Kızaran ekmekleri tavadan alın ve kağıt havlu üzerinde fazla yağı süzülmesi için bir dakika kadar bekletin. Ardından servise hazır olacaktır.
Bayat ekmekleri değerlendirmek için, birkaç dilim bayat ekmek alıp küçük küpler halinde doğrayın. Bir salata kasesinde domates, salatalık ve soğan gibi sevdiğiniz sebzeleri hazırlamaya başlayın. Bir küçük kapta zeytinyağı, limon suyu veya sirke, tuz ve karabiberi karıştırın. İsterseniz biraz sarımsak veya hardal ekleyerek farklı bir tat katabilirsiniz. Ekmekler sosu iyice emdiğinde hazır olacaktır.
Bayat ekmekleri süt, krema, vanilya özütü ve çikolata parçalarıyla birlikte karıştırarak harika bir dondurma yapabilirsiniz. Kulağa ilginç gelen bu dondurmaya bayılacaksınız.