01.03.2024 - 10:35 | Son Güncellenme:
Portakal, diğer turunçgiller gibi içeriğinde bulunan yüksek miktarda C vitamini, potasyum, folik asit ve sitrat ile; hücrelerin zarar görmesini engeller, kansere sebep olan serbest radikalleri ile savaşır, bağışıklık sistemini güçlendirir ve korur.
Düzenli potasyum sitrat kullanımı böbrek taşı oluşumunda önleyici role sahiptir. Portakal, içinde bulundurduğu bolca sitrat sayesinde böbrek taşı oluşumunun önüne geçebilir.
Portakal, çözünmeyen ve çözünebilen lifler içerir; bu da bağırsak sağlığı ve sindirimin yanı sıra sizi daha uzun süre tok tutması anlamına da gelir.
Portakal sahip olduğu yüksek su oranı, yüksek lif ve C vitamini sayesinde sizi yiyeceklerden daha uzun süre uzak tutarlar. Vermiş olduğu tokluk hissi sayesinde kilonuzu kontrol etmenize yardımcı olabilir.
Portakaldaki antioksidanlar hücrelerin ve cildin erken yaşlanmasını tetikleyen serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur.
Portakal vücuda ve ruh haline anında enerji verir. Ayrıca kokusu aromaterapi amacıyla da kullanılmaktadır. Bu meyvenin esansiyel yağları oda spreyi, inhaler ve masaj olarak kullanılır. Çiğ portakalın kokusunu alsanız bile, bu alışılmadık bir mutluluk aşılar. Bu portakalın eşsiz sağlık faydalarından biridir.