4-5 adet kuru makarna tanesini tuzluğun içine ekleyin. Makarna, tuzun nem çekmesini engelleyerek kuru kalmasına yardımcı olur. Tuzluğun boyutuna ve nem oranına bağlı olarak makarna miktarını artırabilirsiniz. Makarna taneleri çok uzun süre tuzlukta kalırsa nem emme işlevi azalabilir. Aralıklı olarak değiştirmeyi ihmal etmeyin.
Tebeşir, doğal olarak nem çekme özelliğine sahip bir malzemedir ve tuzun nemlenmesini önlemek için etkili bir çözümdür. Küçük bir parça beyaz tebeşiri tuzluğun içine yerleştirebilirsiniz. Ortamdan nemi çeker ve böylece tuzun kuru kalmasına yardım eder. Tebeşiri ince bir kağıda sararak veya küçük bir torba içine koyarak tuzlukta bulundurabilirsiniz.
Küçük bir kuru ekmek parçası, nemi çekerek tuzun kuru kalmasına yardımcı olabilir. Ekmek parçasının yerini pirinçle değiştirene kadar böyle bir alternatifi deneyebilirsiniz. Ekmek parçasını tuzluğun içine yerleştirin. Ekmek parçasının kuru ve taze olması önemlidir. Kısa süreliğine de olsa kurtarıcı görevinde olacaktır.
Kuru fasulye, nohut veya mercimek gibi bakliyatlar da tuzun nemlenmesini önlemek için etkili yöntemlerdendir. 3-4 adet kuru fasulye veya nohut tanesini tuzluğun içine koyun. Bakliyatlar pirinç gibi etki vererek tuzun ıslanmasını, bozulmasını önler. Bakliyatların kuru ve taze olmasına özen gösterin. Eğer tuzluğun içindeki bakliyatlar nemlenirse, yenileriyle değiştirin.
Tuzun nemlenmesinin ana nedeni, ortamda yüksek oranda nem bulunmasıdır. Kahve çekirdekleri, tuzluğun içindeki fazla nemi emerek ortamın nem seviyesini düşürür. Nem önce kahve çekirdekleri tarafından emilir ve böylece tuzun yapışması önlenir.