19.03.2024 - 11:59 | Son Güncellenme:
Pazı, A, C ve K vitaminleri açısından son derece zengin. Ek olarak demir, kalsiyum ve magnezyum gibi önemli mineraller içeren pazı, genel sağlığı destekler ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. antioksidanlar açısından da zengin olan pazı, serbest radikallerle mücadeleye ve oksidatif stresin azaltılmasına yardımcı oluyor.
K vitamini, demir ve magnezyum içeriği sayesinde kalp sağlığını destekleyen pazı, hipertansiyon riskini azaltabiliyor. Pazının kalsiyum ve K vitamini içeriği de kemik sağlığını destekler ve osteoporoz riskini azaltabilir.
Yüksek A vitamini içeriğiyle, göz sağlığını korumaya yardımcı olan pazı, gece körlüğü gibi sorunları önlemekte de etkili olabiliyor.
Yüksek lif içeriği sindirim sistemini düzenliyor. Pazı, kabızlık gibi sorunları önlemeye yardımcı oluyor. kan şekerini düzenlemekte etkili olan pazı, diyabet hastalarında, sağlığı yönetmede de faydalı sonuçlar verebiliyor. Ek olarak pazı düşük kalorili olması ve besleyici içeriğiyle kilo kontrolüne katkıda bulunabiliyor.
Pazının faydaları Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından sıklıkla vurgulanıyor. Prof. Dr. Saraçoğlu’na göre pazı, yorgunluğa iyi geliyor ve sindirim sistemine de katkı sağlıyor. Özellikle yoğurt ile birlikte tüketildiğinde pazının sindirim sistemi üzerinde faydaları kat kat artıyor. Ek olarak pazı Saraçoğlu’na göre hemeroide iyi geliyor, kan şekerini dengeliyor ve saç dökülmesinin önüne geçer.