* 5 büyük boy patates
* 3 orta boy patates
* 5 yeşil biber
* 4 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı domates salça
* 1 orta boy soğan
* 100 gr dana kıyma
Öncelikle patatesleri soyup güzelce yıkayın. Daha sonra halka halka, çok ince olmayacak şekilde doğrayın. Eğer çok ince doğrarsanız, fırında pişerken dağılabilir. Ardından soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları da ince ince kıyın. Biberleri de çekirdeklerini çıkardıktan sonra halka şeklinde doğrayın.
İç harcı hazırlamak için ise bir tavaya sıvı yağı ekleyin ve doğradığınız soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Soğanlar yumuşayınca kıymayı ekleyin ve orta ateşte suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
Ardından sarımsakları, doğranmış biberleri ve salçayı ekleyin. Salçayı ekledikten sonra kokusu çıkana kadar kavurmanız önemli, böylece yemekte daha güzel bir tat oluşur. Kavurma işlemi sırasında tuz, karabiber, pul biber ve kekik gibi baharatları ekleyerek harcı iyice lezzetlendirebilirsiniz. Son olarak, 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip birkaç dakika kaynamaya bırakın. Bu sos yemeğe lezzetini verecek.
Fırınlama işlemi için fırın kabını iyice yağlayın ve doğradığınız patateslerin yarısını alt tabana dizin. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı eşit şekilde yayın. Kalan patatesleri de üstüne dizerek güzel bir katman oluşturun. Üzerine bir çay kaşığı salçayı bir su bardağı sıcak su ile karıştırıp dökebilirsiniz.
Önceden 200 dereceye ısıttığınız fırına yemeği koyun ve yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin. Patateslerin tamamen yumuşadığından emin olmak için bir çatal batırabilirsiniz. Eğer patatesler hala sertse, 10 dakika daha pişirebilirsiniz.