11.07.2024 - 16:51 | Son Güncellenme:
Patateslerin üzerindeki siyah noktalar hemen hemen herkesin bir defa denk gelmiştir. Ancak noktaların kızartma izi olduğunu düşünebilirsiniz. Bu noktaların aslında mantıklı bir açıklaması var.
Patateslerin üzerinde oluşan ufak siyah noktalara denk gelmişsinizdir. Bu durum, kötü bir şeye işaret etmese de değişkenlik gösterebilir. Patates kızartmaları yenmeye uygundur, ancak şeker içeriği düşünüldüğünde bu durum kafa karıştırıcı olabilir.
Siyah noktalar, patatesin içerisindeki şekerin göstergesidir. Ortaya çıkmalarının sebebi ise içerdikleri nişasta ile ilgili. Buzdolabında saklanan patates kızartmalarının içerdiği nişasta şekere dönüşür. Çıkarıp kızarttığınızda ise yüksek sıcaklığa maruz kalacaktır.
İç kısmı tamamen pişmeden önce şekere dönüşen nişasta pişmeye başlar. Temelde pişen şeker ekstra karamelize olarak siyah görüntüyü oluşturu. Ağızda yanık bir tat bırakan siyah noktalar aslında yanmış şekerdir. Bununla birlikte meyve ve sebzeler hakkında duyunca şaşıracağınız farklı bilgiler mevcut.
Yapılan araştırmalara göre sabahları enerji almak için kahve yerine patatesi de tercih edebilirsiniz. Enerjinizin düşük olduğunu hissediyorsanız farklı şeyler tüketerek sağlayabilirsiniz. Bu sayede bir süre kafeinden uzak kalabilirsiniz. Aynı şekilde elma tüketimi de kahveden daha fazla enerji verir.
Harika bir meyve salatası hazırlamak için eklemek istediğiniz tüm meyveleri yalnızca bir ağaçta yetiştirebileceğinizi biliyor muydunuz? İhtiyacınız olan tek şey çoklu aşılanmış bir ağaç. Bir ağaçta 6'ya kadar farklı meyve yetiştirmek mümkün.
Sıklıkla tüketilen patates cipsinin hikâyesi birçok kişi tarafından bilinmiyor. Efsaneye göre 1853'te bir şef tarafından icat edilmiş, ancak yanlışlıkla. Restoranda patateslerin çok kalın olduğundan şikayet ediliyordu.
Daha ince patates kızartmaları pişirmek zorunda kalan şef, hazırladığı patatesleri bir türlü beğendiremedi. İşin sonunda kağıt inceliğinde patatesler hazırlayan şef, bunu sinirlendiği için yapmıştı. Ancak müşteri bu incelikten memnun kalarak patates cipsinin hızlı atıştırmalık devrini başlattı.