- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
Krema için;
- 500 ml süt
- 1 paket vanilya
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Arası için;
- Muz
Üzeri için;
- 1 poşet krem şanti
- 150 ml soğuk süt
Nefis bir rulo pasta hazırlamak için öncelikle kremayı hazırlamak gerekiyor. Bir tencereye vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri ekleyin. Malzemeler karıştıktan sonra koyulaşıncaya kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz.
Ardından karışıma vanilya ve tereyağını ilave edin. Daha sonra, pandispanya hazır oluncaya dek soğuması için başka bir kaba alın. Pandispanyayı hazırlamaya geçebilirsiniz. Yumurta ve şekeri derin bir kapta karıştırın. Ardından beyazlayana kadar iyice çırpın. Sonra unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpın.
Hazırladığınız pandispanyayı pişirebilirsiniz. Ardından hamuru tepsiye yayabilirsiniz. Tamamen yerleşmesi için tezgaha hafif vurarak veya sallayarak güç uygulayabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 170 derece fansız fırında yaklaşık 12 dakika pişirin.
Pişirdikten sonra keki rulo haline getirebilirsiniz. Pembeleştikten sonra ise fırından çıkarıp başka bir pişirme kabında ters çevirin. Sonrasında kremasını sürmeye başlayabilirsiniz. Hazırladığınız kremanın tamamını koyabilirsiniz. Hemen peşine muz veya sevdiğiniz meyveleri ekleyin.
Pişirme kağıdı ile rulo şeklinde sarabilirsiniz, böylece meyveli rulo pastalar yapabilirsiniz. Tatlının en önemli püf noktası, hazırladıktan sonra buzdolabında bekletmektir. Aksi halde krem şanti kendini salmaya başlayabilir.