Özellikle çocuklarınızın fiziksel ve zihinsel gelişimlerini desteklemek için onlara balık yedirme alışkanlığı kazandırmalısınız. Ancak, balığın faydalarından en iyi şekilde yararlanmak için doğru pişirme yöntemlerini kullanmak gerek. Küçük balıklar, özellikle hamsi, kılçığıyla tüketildiğinde faydası katlanıyor.
Hamsi gibi küçük balıkların kılçığıyla tüketilmesi, uzmanlar tarafından sıklıkla öneriliyor. Kılçık, içerdiği yüksek kalsiyum ve fosforla kemik sağlığına önemli katkılar sunuyor.
Özellikle kemik erimesi sorunu yaşayanların hamsiyi kılçığı ile beraber tüketmesi bu hastalığın kötü seyrine engel oluyor. Düzenli olarak kılçığıyla hamsi tüketmek, osteoporoz (kemik erimesi) riskini azaltarak yaşlanma sürecinde kemiklerinizi korumanıza yardımcı oluyor.