Birçok ülkede yaygın olarak tüketilen kivi, zengin C vitamini içeriği ve sağlığa olan faydalarıyla dikkat çekiyor. Osmanlı döneminde çay formunda tüketilen kivi bağışıklığı güçlendirir, hastalıklara karşı önleyici olabilir.
Yüksek miktarda C vitamini, lif, potasyum ve antioksidan içeren kivi bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korunmanızı sağlar. Hastalıklara direnci artıran meyvenin çayı da bir o kadar etkilidir.
Günümüzde dış mekanlarda hazırlanıp servis edilen kivi çayını evde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Yeşil rengi, kokusu ve tadı kivi çayının daha fazla ilgi görmesine neden oluyor. Ancak etkileri de bir o kadar önemli.
Antioksidan zengini kivi çayı, kabızlık yaşadığınızda bağırsakları rahatlatabilir. Kabızlık ve şişkinliğe iyi gelen bu çay, tüketebileceğiniz doğal çözümlerden biri. Aynı zamanda sindirimi kolaylaştırarak hazımsızlığı önleyecektir.
Kivi çayının bu faydalı etkisi kilo vermek isteyenler için de harikadır. Bir beslenme programı eşliğinde zayıflamanıza yardımcı olabilir. Gün içerisinde, doğru zamanlamalarda 2 fincan kivi çayı içerek yağ yakımını hızlandırabilirsiniz.
Kivi çayının uyku problemi yaşayanlar için etkili bir görevi var. Uyumadan bir süre önce tükettiğiniz kivi çayı, daha rahat uykuya dalmanızı sağlar. Stres ve gerginliğinizi alarak kaliteli bir uyku sunabilir.
Kivi çayı, cilt sağlığına karşı etkili bir ilaç olabilir. Genellikle cilt için kivi maskeleri sıklıkla kullanılır. Ancak çayı daha sağlıklı bir cilde ulaşmanın anahtarı olabilir. Kivi çayı, ciltte yaşlanma etkilerini geciktirebilir, parlaklık sağlar. Aynı zamanda göz sağlığını da iyileştirebilir.
Vücutta ödem oluşumu, toksinlerin artması yaşantıya bir rahatsızlık verir. Şişlikler günlük yaşamı daha keyifsiz geçirmenize, ileri durumlarda ise çeşitli rahatsızlıklara neden olabilir. Düzenli kivi çayı tüketerek biriken toksinlerin kolayca atılmasını sağlayabilirsiniz.
Sıcak şekilde tüketildiğinde soğuk algınlığı etkilerini hafifletmeye başlar. Nezle ve grip gibi sorunlardan kısa sürede kurtulmak isterseniz kivi çayını sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz. Mikropların atılmasını sağlayacaktır.