“Çörek otunu poğaçaların ve tuzlu kurabiyelerin üzerinde tüketmek yerine tohumlarını tavanda dövüp yağını çıkararak ve bu yağı salatalara ya da yoğurdun içine karıştırarak tüketin” önerisinde bulunan Dr. Ümit Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çörek otu yağından elde edilen 'timokinon' maddesinin karaciğer, pankreas, meme, mide, kolon ve beyin kanserlerini önlemede, hastalığın seyrini yavaşlatmada etkili olduğunu gösteren araştırmalar bulunuyor. Bu araştırmalar, timokinon maddesinin güçlü antioksidan ve anti-kanser özellikleri ile agresif kanserin yayılma hızını yavaşlattığını da gösteriyor."
Çörek otu yağının diyabeti önleme ve tedavi etmede son derece önemli bir işlevi olduğuna dikkat çeken Dr. Ümit Aktaş, aynı zamanda kilo vermeyi destekleyen etkili bir bitkisel çözüm olduğunu da işaret etti.
Aktaş, "Diyabet tedavisinde zeytinyağı ekstresi ile birlikte kullandığım takviyelerden biri de çörek otu yağıdır. Yapılan araştırmalar, çörek otu yağının pankreatik beta-hücrelerinin iyileşmesinde oldukça etkili olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda kan şekerini de dengeleyen, açlık ataklarını kontrol altına alan özelliğiyle zayıflamak isteyenlerin en önemli yardımcısı olarak karşımıza çıkıyor. İçindeki bileşenler, hem zayıflamada hem de diyabette iyileştirici etkiye sahiptir. Doğanın sunduğu bu mucizevi siyah tohumun yağından faydalanmayı ihmal etmeyin" ifadelerini kullandı.