Şeftali ve Kayısı Çekirdeği İçindeki Badem Siyanür Etkisi Yaratır
Şeftali ve kayısı zevkle yenen meyveler olarak bilinir. Tabi bazı kişiler bu meyvelerin çekirdeklerini kırarak içerisinde yer alan bademi yerler. Ancak burada dikkat edilecek bir husus vardır. Bu bademler siyanür üreten amigdalin adlı bir birleşiğe sahiptirler. Bundan dolayı çekirdek içerisindeki bademi çok tüketmek zehirlenmeye yol açar. Buda baş dönmesi, kusma ve yüksek tansiyon ile kendini gösterir.
Özellikle küçük yaşlarda olan kişiler yedikleri meyvenin çekirdeğini kırarak yemeyi çok severler. Tabi birkaç tane bademi yemek sıkıntı yaratmayabilir. Ancak sayının fazla olması sizin için hiç iyi olmaz. Buna mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor.