Antibakteriyel mendillerin kullanımı artıyor. Ancak 60 saniye boyunca sabun ve su kullanarak geleneksel el temizleme yöntemini tercih etmeniz daha doğrudur. Bunun nedeni mendillerin ciltte kalıntı bırakmalarıdır. Üstelik tüm mikropları ve bakterileri yok etmezler. Alkol kurutucu bir madde olduğundan cildi de tahriş edebilir.
Çoğumuzun telefonu her zaman yanımızdadır. Ancak telefonlarımızı pantolonumuzun ön cebinde tutmanın üreme sistemimizi etkileyebileceğinin farkında olmayabiliriz. Yeni bir araştırma, erkeklerin telefonlarını ön ceplerinde tutmalarının sperm kalitesini ve miktarını etkileyebileceğini ortaya çıkardı.
Akıllı saatler vücudumuza dair çok önemli bilgiler verirler. Ancak bu cihazlara güvenmek konusunda acele etmeyin. Sorun, bu araçların, yürüme veya ev işleri gibi daha düşük enerji harcaması düzeylerini ölçmede hatalı olmasıdır. Ancak bu onların işe yaramaz olduğu anlamına gelmez. Aslında sizi sağlıklı kalmanız ve daha fazla hareket etmeniz için motive edebilirler. Ancak onların verilerine her zaman şüpheyle yaklaşmalısınız.
Birçoğumuz sabah ilk iş olarak bir fincan kahve içmenin tadını çıkarırız. Ancak sabahın erken saatlerinde kahve içmek zararlı olabilir çünkü vücudumuz günün o saatinde yüksek düzeyde kortizol üretir. Vücudumuzun yüksek düzeyde kortizol ürettiği dönemde kahve içmek stres hormonu düzeylerini daha da artırabilir ve zamanla diğer sağlık sorunlarına yol açabilir. Kafein sabah 10 ile öğlen ve öğleden sonra 14:00 ile 17:00 arasında tüketilmelidir.