10.02.2025 - 15:32 | Son Güncellenme:
Kahvenin demlenirken etrafa yaydığı koku gerçekten büyüleyicidir. Kokusu kadar tadı da büyüleyici olsun istiyorsanız o zaman bir sırra ihtiyacınız var.
Kahvenizi sütlü, kremalı ya da şekerli içmek istemiyorsanız ancak sade içmek de sizin için iyi bir seçenek değilse daha güçlü bir çözüme ihtiyacınız var.
Tek bir baharatla kahvenizi tatlandırabilirsiniz. Peki o baharat hangisi? Tabii ki tarçın!
Kahveniz demlenirken içine bir çay kaşığının ucu kadar toz tarçın ekleyebilirsiniz. Bu işlemden sonra evinizde leziz bir kokunun hakim olduğunu göreceksiniz.
Tarçınla yapılan bu hafif dokunuş kahvenin hem acı tadını kıracak hem de kahvenizi çok lezzetli bir hale getirecek. Tarçın kahvenizi daha lezzetli bir hale getirirken aynı zamanda bu karışım sağlığınıza da iyi gelecek.
Bazı çalışmalarda tarçının insülin direncini düşürdüğü gösterildi. Yani karbonhidrat içeren yiyecekler yedikten sonra kan şekerindeki artış tarçın tüketimiyle daha da düştü. Bu diyabet hastaları için önemli olsa da, şekeri azaltmaya çalışanlar için de önemli olabilir.
Aynı zamanda manganez, kalsiyum, demir ve K vitamininin kaynağı olan tarçını kahveyle birlikte tüketmeniz sizin için çok faydalı olabilir.