Kurumuş nar kabuklarını toz haline getirerek kullanabilirsiniz. Yemeklerde veya tatlılarda aromatik bir lezzet arayanlar için faydalı olacaktır. Nar kabuğu, doğal bir renklendirici olarak da kullanılabilir. Bazı hamurlara ekleyebilirsiniz.
Nar kabuğu, özellikle bağışıklık sistemini destekleyen, sindirimi düzenleyen ve toksinlerden arınmaya yardımcı olan bir çayın yapımında kullanılabilir. Kurutulmuş nar kabuklarından bir tatlı kaşığı alıp bir bardak kaynar suya ekleyin. Demlendikten sonra tüketebilirsiniz.
Ayrıca nar kabuğu, cildin genç ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir. Cilt tonunu eşitlemek ve cildi beslemek için maske hazırlayabilirsiniz. Kabukları toz haline getirdikten sonra bal, yoğurt veya aloe vera ile karıştırıp doğal bir maske elde edebilirsiniz. 15-20 dakika bekledikten sonra durulayın.