Sosyal medyada çeşitli ev tüyoları paylaşan Dustin Hadley, muzları su dolu bir kaseye koyarak günlerce taze kalmasını sağladığını açıkladı. Normalde birkaç gün içinde yumuşayan ve karararak yenmez hale gelen muzlar, bu yöntem sayesinde ilk günkü tazeliğini koruyor.
Hadley, denediği yöntemin işe yaradığını gösteren fotoğrafları da takipçileriyle paylaştı. Bu yöntemin mantığı ise oldukça basit. Muzlar kesildiğinde ve oksijenle temas ettiğinde çürüme süreci hızlanıyor. Ancak su dolu bir kap içerisinde muhafaza edilen muzlar, oksijenle direkt temas etmediği için bu süreç gecikiyor.
Yapmanız gereken tek şey, aldığınız muzları su dolu bir kaseye koyup, mutfakta uygun bir yerde bekletmek. Eğer siz de muzlarınızın uzun süre taze kalmasını istiyorsanız, bu yöntemi mutlaka deneyin. Belki de artık muzları çöpe atmamıza gerek kalmaz.
Genellikle tüketiciler, muzların daha uzun süre taze kalması için streç film kullanır. Su olmasa da streç filme sarmak da bir süreliğine işe yarayabilir. Muzların sap kısmı, olgunlaşmayı hızlandıran etilen gazı salgılar. Saplarını streç filmle sararak bu gazın yayılmasını önleyebilir ve muzların ömrünü uzatabilirsiniz.
Muzları buzdolabında saklamak, olgunlaşma sürecini yavaşlatır. Kabuğu kararsa bile içi uzun süre taze kalır. Özellikle olgunlaşmaya başlayan muzları buzdolabına da koyabilirsiniz. Plastik poşette saklamak yerine, hava alabilen kağıt torbada muhafaza edin.
Elma ve avokado gibi meyveler de etilen gazı salgılar. Muzları bu meyvelerden uzakta saklamanız daha doğru olur. Ayrıca muzları kestikten sonra üzerine biraz limon suyu sıkarsanız daha geç kararmaya başlayacaklar.