Muz unu elde etmek için olgunlaşmamış yeşil muzlar ya pişirilir ya da kurutulur ve daha sonra öğütülür. Muz, henüz olgunlaşmadığından glikozla dolu değildir bu da unun şekerinin düşük olmasına neden olur.
Muzlar harika bir prebiyotik kaynağı olan dirençli nişasta ile doludur. Probiyotikler bağırsaktaki iyi bakterilerin yenilenmesine yardımcı olur. Ayrıca muz ununda probiyotik olan çözünmeyen lif bulunur. Bu da sindirime fazlasıyla yardımcı olabilir.
Zengin prebiyotik içeriğinin yanı sıra muzda fazlasıyla potasyum vardır. Bu kalp sağlığına ve kan basıncına yardımcı olurken ayrıca bağışıklık sisteminizi destekleyen çinko ile doludur.
Bir diğer potansiyel fayda ise kilo kaybına yardımcı olabilmesidir. İçeriğindeki nişastayı vücudunuz enerjiye dönüştürmek için daha fazla çaba harcar böylece daha fazla kalori yakılır. Sindirimi yavaşlatır ve sizi daha uzun süre tok tutar. Ayrıca kan şekerinizin stabilizasyonu da iştahınızı bastıracaktır!